Grafiskt Utbildningscenter har lagt en beställning på drygt 600 Ipad till både elever och lärare.

– Vi har utvärderat skillnaden mellan en bärbar minidator och Ipad och kommit fram till att kostnadsmässigt, pedagogiskt och arbetsmässigt är Ipad bästa valet, säger skolans tillförordnade vd Christer Nordin.

Han säger att skolans utbildningsprogram präglas av moment som görs med datorer och att man behövde ta steget att införskaffa egna datorer till alla elever. Därtill är ambitionen att minska skolans miljöpåverkan och Christer Nordin ser satsningen på pekplattor som ett sätt att dra ner på pappersutskrifterna.

På sikt hoppas man även kunna göra sig av med böcker och andra traditionella läromedel.

– Vi jobbar redan nu elektroniskt med interna presentationer, arbeten och prov utan att ha dom på papper och när de traditionella läromedlen finns elektroniskt så kommer det att bli vardagen.

En nackdel som satsningen på pekplattor innebär är att den typen av datorer inte har fysiska tangentbord, men Christer Nordin ser inte detta som något större problem.

– Det kommer att finnas separata tangentbord i de få fall man inte klarar sig med Ipads elektroniska tangentbord som jag själv använder varje dag och inte har något problem med.