Säkerhetsmardrömen tycks inte ha något slut för Sony. Det uppmärksammade hacket mot speltjänsten Playstation Network i slutet av april innebar att över 70 miljoner användares uppgifter hamnade i fel händer. Strax därefter uppdagades ännu ett intrång, vilket höjde antalet konton till 100 miljoner.

Sony panikstängde Playstation Network och gjorde allt för att täppa till luckorna. På vid det här laget berömda bilder bugade sig företagets chefer i skam inför pressen. Först i måndags kunde nätverket öppnas igen.

I dag visar det sig att ännu en Sonyserver, den här gången i Thailand, har utsatts för intrång. Under adressen sony.co.th hittade säkerhetsföretaget F-Secure en falsk sida som tycks ha använts för att lura av kunder kreditkortsuppgifter. Företaget som drabbats är italienska Cartasi.

– Enkelt uttryckt betyder det att Sony har hackats igen, skriver F-Secures säkerhetsexpert Mikko Hypponen i ett blogginlägg.

Ingenting tyder dock på att intrånget gjort att fler Sonykunder fått sina uppgifter exponerade. Personerna bakom den falska sajten har sannolikt valt just Sonys server för att de råkade få tillgång till den. För att undvika spårning använder kriminella ofta hackade servrar för att tillfälligt lagra phishingsajter.

Den falska sidan, som försöker lura kunder att logga in med sina vanliga uppgifter, ligger i skrivande stund fortfarande uppe men har markerats som skadlig av flera säkerhetsprogram.

Sett till antalet drabbade konton är intrånget mot Sony Playstation ett av de största i historien. I veckan kommenterade Sonys vd Howard Stringer intrånget i en intervju med Wall Street Journal.

– Att upprätthålla säkerheten på våra tjänster är en ständig process, och jag tror inget företag är hundra procent säkert mot attacker. Det här är en början på vad som komma skall. Det är inte en ny värld, det är en ny dålig värld, sa han då.