För fjärde gången inom loppet av en månad har ett av Sonys nätverk utsatts för en hackarattack. Den här gången är det företagets webbplats i Grekland som utsatts för ett intrång där personuppgifter tillhörandes 9 000 användare har exponerats.

Hackarna som lyckades ta sig in på servrar som tillhör Sony BMG i Grekland bevisade i söndags sin bedrift genom publicera de stulna databasuppgifterna på en hackarsajt.

Personuppgifterna som publicerades av hackarna inkluderar namn, användarnamn och e-postadresser på personer som registrerats sig på Sonys grekiska webbplats.

Enligt Chester Wisniewski på säkerhetsföretaget Sophos genomfördes intrånget med hjälp av en så kallad sql-attack. En metod som gör det möjligt att skicka speciella tecken eller data i formulär för att få tillgång till databasen.

¬- Det här ser ut som en klassisk hackarattack. Jag är förvånad att Sony inte upptäckt det här säkerhetshålet med tanke på hur enkelt attacken utfördes. Det här var inte alls en avancerad attack, säger Chester Wisniewski.

Den senaste hackarattacken är det tredje intrånget mot Sony de senaste dagarna.

I torsdags förra veckan utsattes den Sonyägda internetleverantören So-net för en mindre attack. Samma dag upptäcktes att en av Sonys webbplatser i Thailand utsatts för en nätfiskeattack.

De senaste attackerna är dock småskaliga i jämförelse med förra månadens attack mot Playstation Network som resulterade i att känsliga personuppgifter tillhörandes 102 miljoner människor stals.

IDG News