Problemen kring Sonys bristande säkerhet på internet ser inte ut att ha något slut. I går bekräftade företaget att en hackare lyckats göra intrång på Sony Ericssons officiella webbshop i Kanada.

Enligt Sony kom hackaren över cirka 2 000 användaruppgifter som tillhör kunder på webbshoppen. Hackaren som identifierat sig som Idach och uppges komma från Libanon, har redan publicerat uppgifter från tusen av kunderna på en hackarsajt.

Informationen som hackaren kom över inkluderar namn, e-postadresser och krypterade lösenord. Några kortuppgifter ska inte ha lagrats på tjänsten. Enligt Sony Ericssons talesperson är webbshoppen avstängd för tillfället.

– Vi har stängt av Sony Ericssons webbshop i Kanada för tillfället. Vi kan även bekräfta att den aktuella webbplatsen inte är kopplad till Sony Ericssons övriga webbplatser, säger Sony Ericssons talesperson, Lopez Sisniega.

Sony har utsattas för en rad attacker den senaste månaden. I april hackades företagets Playstation Network vilket resulterade i att 102 miljoner användare fick sina personuppgifter exponerade för hackare.

Efter det har flera webbplatser som tillhör Sony i Indonesien, Japan, Thailand och Grekland råkat ut för attacker.

Tidigare i veckan meddelade Sony att notan för attackerna mot företaget kan komma att kosta så mycket som 170 miljoner dollar.

Enligt säkerhetsforskaren Scott Borg på tankesmedjan U.S. Cyber Consequences Unit har Sony onekligen haft en nonchalant attityd vad gäller säkerhetstänkandet.

– Det är ganska uppenbart att Sony inte lagt ned för mycket resurser på säkerhet, säger Scott Borg.

IDG News