Vi träffas på Microsofts huvudkontor i Akalla. Daniel Akenine kommer hastande med en bärbar under armen – på locket är Linus på linjen ute och går. Vi slår oss ner i ett lugnt och tyst rum med trivsamma soffor och fåtöljer. ”Reflektion” står det på dörren. Det känns som ett passande rum att träffa Daniel Akenine i. Han är lågmält reflekterande i sin framtoning, men jag inser snart att han inte ägnar så mycket tid åt att sitta och fundera på sin kammare. Som teknikchef på Microsoft är han mycket ute och pratar på konferenser, samtalar och föreläser.

Hans väg till det jobbet har varit lite som Linus på linjens – den har gått rakt framåt, men ändå inte varit helt förutbestämd.

– Jag läste teknisk fysik i Lund. Dessutom läste jag en del juridik. Och ekonomi på Crafoordinstitutet i Lund. Jag försökte på så vis komplettera min utbildning.

Som fysiker och matematiker fick han sedan sitt första jobb på Karolinska sjukhuset.

– Jag fick en forskningstjänst där vi studerade hjärnan, hur den fungerar vid epilepsiattacker. Det kräver väldigt avancerad matematik och fysik och vi byggde en ny typ av instrumentering som fanns på väldigt få ställen i världen.

Syftet var att studera magnetfälten i hjärnan för att se exakt var epilepsianfall äger rum.

– Riktigt svår epilepsi kan man ibland inte medicinera, man måste skära bort en bit av hjärnan och då är det viktigt att man skär på rätt ställe. För att hitta det använder man supraledande detektorer med flytande helium som du sätter på huvudet. Utrustningen på Karolinska var så känslig att den kunde mäta magnetfält som skapades av ett tåg som startade borta vid Stockholms central.

Det var slutet av 1990-talet och it var det som alla talade om – det som skulle revolutionera världen.

– Vi levde i it-boomen och det kändes att det skulle ha en enorm effekt på samhället – att det verkligen skulle bli en stor skillnad. Suget efter it-kompetens var extremt och jag tror att alla som just hade kommit från en teknisk utbildning sögs in i it-branschen.

Det gjorde Daniel Akenine också. I två år var han it-chef på en av Karolinskas divisioner.

Efter ett tag blev vårdvärlden för trång och fokuset på it tog över. Så han började på en forskningsutbildning på Institutionen för datalogi, Nada, på KTH.

– Jag ville helt enkelt få bättre it-kompetens.

Under KTH -tiden höll han på med lite olika projekt och byggde bland annat en anonymiseringstjänst.

– Det var ganska roligt faktiskt. Jag tror att det var en av världens första anonymiseringslösningar. Då, runt millennieskiftet, fanns samma känsla som nu – att det finns en mängd annonsörer som samarbetar i bakgrunden och försöker spåra din information och profilera dig. Det var en intensiv debatt om det så jag byggde ett sätt att vara anonym för annonsnätverken.

Tjänsten fick en användning som han inte hade räknat med.

– Det var en gratistjänst och den blev otroligt populär i Saudiarabien. Det visade sig att de på den tiden hade avancerade brandväggar och tekniken gjorde att de blev osynliga för brandväggarna.

– Till sist gick en stor del av den saudiska trafiken via min tjänst. Så mycket trafik blev otroligt dyrt och jag kunde inte ha kvar tjänsten. Den köptes av ett kanadensiskt företag.

It-boomen snurrade för fullt och han tog steget ut i den nya ekonomin – företaget Adacra som drev konceptet destroy-your-business.com.

– Det var ett väldigt tidstypiskt företag. Affärsidén var att gå in i företag och hjälpa dem att hitta nya affärsmodeller som webben erbjöd innan någon annan skulle göra det.

Den proaktiva verksamheten gjorde att Adacra under en period var värderat till 150 miljoner kronor, berättar han.

– Adacra överlevde faktiskt kraschen och blev uppköpt av Modul1. Jag följde med dit och arbetade bland annat en längre period på Stockholmsbörsen med deras aktiehandelssystem.

Under den tiden fick han en idé om hur man kryptografiskt kan skydda dataloggar.

– Jag sökte ett internationellt patent på metoden, som kom att kallas Securelog, och i dag licensieras den av flera försäkringsbolag och banker för att skydda och höja bevisvärdet på deras dataloggar.

– Sedan kom Microsoft med ett erbjudande att jobba med arkitektur på deras evangelistavdelning som jag tog.

Därifrån tog han sedan steget vidare och blev teknikchef.

Vad gör egentligen en teknikchef på Microsoft?

– Jag rapporterar till den svenska vd:n och arbetar mycket med strategiska frågor och policyfrågor i Sverige.

Den allra största strategiska frågan just nu är molnet, anser Daniel Akenine – kanske inte helt överraskande.

– Det handlar om så mycket mer än teknik – det handlar om teknik och perceptionen ute bland människor. Det är den absolut största frågan.

Daniel Akenine företräder också Microsoft i flera molnorganisationer,

– Jag sitter med i Cloud Sweden, ett tvärpolitiskt forum med runt tusen intressenter, i Eurocloud, en intresseorganisation för underleverantörer, och i standardorganisationen Sis molngrupp. Tidigare har organisationerna inte samordnat sig, men nu börjar vi faktiskt etablera samarbeten och hitta konstellationer mellan dem.

Även om han är väldigt engagerad i molnfrågor tror han inte på en utveckling med allt i molnet.

– Det är orealistiskt när det gäller en del applikationer. Det kan handla om att informationen är väldigt känslig och vissa saker blir också rätt dyra. Jag tror på en blandad miljö där en del finns innanför brandväggen.

I sin roll som teknikchef är han också mycket ute och föreläser för studenter.

– Jag är ofta på masterutbildningar och där är det många gäststudenter. Det förändras väl nu när reglerna ändrats, men det som slagit mig är att det görs så lite för att få dem att stanna kvar och jobba i Sverige några år, säger han.

För det behövs. Bristen på it-kompetens oroar. Daniel Akenine har själv tagit initiativ till att göra it-yrket tydligare genom att grunda organisationen Sveriges it-arkitekter för fyra år sedan.

– It-yrket är väldigt otydligt jämfört med andra yrken. Vi tillsatte en grupp för att identifiera it-yrkets roller och det visade sig att det finns närmare 50.

Eftersom det inte funnits några tydliga definitioner har många företag helt enkelt skapat egna.

– Vi har tagit fram fyra roller och gjort en guide. Det har fått stort genomslag, Många företag har börjat använda dem och arbetsförmedlingen använder sig också av it-arkitekt som yrkesroll.

Att ha en tydlig yrkesroll är oerhört viktigt, anser Daniel Akenine.

– Det har inte funnits för it-yrken, till skillnad från exempelvis läkare som har en mycket stark identitet. Det är också viktigt för jobbsökare att se vilken roll det är de söker till, hur ansvaret kommer att se ut.

– Ibland möter jag åsikten att it inte längre spelar någon större roll, men jag tror att det är ett resultat av att it i dag är så integrerat i allt vad vi gör. Jag brukar vända frågan tillbaka: Om du tror att it inte spelar någon större roll, gå då tillbaka till ditt företag, stäng av alla it-system och se vad resultatet blir.

Fakta

Namn: Daniel Akenine.
Yrke: Teknikchef på Microsoft i Sverige.
Ålder: 42 år.
Familj: Min fru Ulrika, barnen Teo och Ella samt ett zoo av diverse djur.
Bor: Huddinge.
Fritidsintressen: Tennis och fotografering. 
Gör mig glad: Att ha fått förmånen att leva i ett sådant fantastiskt land som Sverige.
Gör mig arg: De djupa klasskillnader som fortfarande finns inbyggt i många samhällen och som blir tydligt när man reser mycket.
Favoritmat: Grillat i juni. I augusti är det inte riktigt lika kul längre.
Favoritdryck: Rött vin eller vatten
På nattduksbordet: En guidebok om Italien samt Flugornas herre av William Golding.

…att känslan vid it-boomen är tillbaka:

– Jag tror att vi gärna vill få tillbaka känslan som vi hade då så vi letar efter den. Kanske hittar vi den framför allt kring apparna – där uppstår något spännande.

…Linus på linjen:

– Jättekul när det kom, men nu vet jag inte. Barnen skrattar inte alls.

…att många, inte minst tekniker, inte gillar Microsoft:

– Läste någonstans att Microsoft samtidigt är ett av världen mest älskade och hatade varumärken, vilket är ganska fascinerade. Microsoft har också öppnat sig mycket de senaste fem åren tycker jag – med öppen källkods-initiativ exempelvis. Vi deltar mer medan vi tidigare helt hade vårt eget ekosystem med egna produkter.

– Det är också väldigt roligt att jobba här. Det finns en hög medvetenhet om de nya sätten att konsumera it och en stark ambition att finnas med även när det gäller att sälja it på nya sätt.