Wall Street Journal rapporterar att USA har lagt fram en ny strategi kring cyberattacker som kommer att publiceras denna månad. Delar av den nya strategin som läckt ut visar att Pentagon kommer att hantera cyberattacker mot amerikansk infrastruktur som en krigshandling.

Tanken med den nya strategin är att skicka en varning till länder eller grupper som kan tänkas utföra cyberattacker mot amerikanska kraftnät eller kärnkraftverk.

– Attackerar du vårt kraftnät så kanske vi skickar en missil ner i din skorsten, säger representant för Pentagon till Wall Street Journal.

Den senaste tidens attacker mot Pentagon och sabotaget av Irans kärnkraftverk i formen av masken Stuxnet, har fått det amerikanska försvaret att ta fram en ny strategi kring hur man kommer att hantera sådana attacker.

Senast i helgen drabbades den amerikanska vapentillverkaren Lockheed Martin av en avancerad cyberattack. Enligt Lockheed Martin kunde attacken dock avvärjas och ingen information läckte ut.

Pentagons planer har dock skapat en hel del frågetecken, bland annat så framgår det inte hur den amerikanska krigsmakten ska fastställa var en attack kommer ifrån. Hackare kan enkelt dölja var de kommer i från genom att använda andra länders datorer vid en attack.

Det framgår heller inte hur allvarlig en cyberattack måste vara för att det ska resultera i ett militärt ingripande.

IDG News