Bredbandsbolaget och mikrobetaltjänsten Flattr inleder ett samarbete. Från och med i dag kan Bredbandsbolagets kunder registrera ett Flattr-konto via bredbandsleverantörens hemsida. De tusen första som registrerar Flattr-konto via Bredbandsbolaget bjuds på 50 kronor i månaden att "flattra" för i 3 månader.

– Det är ett liknande samarbete som Bredbandsbolaget gjort med Voddler och Spotify tidigare, säger Linus Olsson, medgrundare till Flattr.

Avtalet är ett exklusivitetsavtal som sträcker året ut. Med det hoppas Linus Olsson att Flattr får en bredare acceptans för tjänsten i Sverige.

– Förhoppningsvis får vi fler användare och en bra stämpel på oss. Det viktigaste är att vi får en samarbetspartner som förstår de långtgående möjligheterna, säger han.

Flattr grundades av Linus Olsson och den tidigare Pirate Bay-bekantingen Peter Sunde. Tjänsten lanserades i början av 2010 och ger användare möjlighet att ge kreatörer betalt genom att trycka på en knapp på en hemsida. Betalningarna delas sedan jämt mellan de användaren väljer att Flattra.

Att ett samarbete med just Bredbandsbolaget är kanske inte en slump. Bredbandsbolaget grundades bland annat av it-entreprenören Jonas Birgersson, som i dag sitter i Flattrs advisory board.