Google slutade i går att erbjuda sökningar på Twittermeddelanden efter att samarbetsavtalet mellan de båda företagen löpt ut. Företaget började 2009 erbjuda sökningar i realtid från källor såsom Twitter och Facebook.

Förra året lanserade Google en söktjänst på adressen google.com/realtime som lät användarna specifikt söka efter information som publicerades i realtid. Från och med i går har den tjänsten lagts ned och adressen visar nu upp ett felmeddelande.

Google bekräftade i går att tjänsten lagts ned tillfälligt då samarbetsavtalet med Twitter löpt ut. Företaget planerar dock att återinföra tjänsten vid ett senare tillfälle med en ny uppsättning källor.

– Vi har tillfälligt lagt ned google.com/realtime. Vi håller på att undersöka hur vi istället kan använda vår kommande tjänst Google+ för att erbjuda en liknande söktjänst. Vår vision är att kunna inkludera information från Google+ i realtidssökningar, skriver Google i ett blogginlägg.

Information från Twitter kommer fortfarande att finnas tillgängligt på Googles söktjänst, men informationen kommer inte att uppdateras i realtid likt tidigare. Google uppger dock att företaget kan komma att samarbeta med Twitter igen under andra former.

Microsofts Bing erbjuder dock fortfarande sökningar på Twitter i realtid.

IDG News