För drygt en vecka sedan rapporterade CS om att Spotifys premiumkunder i många fall inte får sin musik i den utlovade ljudkvaliteten 320 kb/s. Detta enligt en bloggare som analyserat ett stort antal slumpmässigt utvalda låtar. Av dessa var det bara en tredjedel som hade den höga ljudkvaliteten.

Nu rapporterar samma bloggare om en "dramatisk ökning" av andelen låtar med hög kvalitet. Över hälften av de analyserade låtarna är nu i 320 kb/s, och det är även de mest populära nya låtarna.

"Mönstret är tydligt, de mest populära låtarna har konverterats sedan jag gjorde mitt första test. Spotify rör sig i rätt riktning i den här frågan", skriver bloggaren som kallar sig ulyssestone.

När CS först uppmärksammade kritiken svarade Spotify i ett mejl att "alla låtar är inte tillgängliga i hög bitrate (320 kb/s) för Premium-användare, vilket vi gör tydligt på vår hemsida, men vi jobbar hårt på att omvandla resterande låtar så snart som möjligt. Eftersom vår katalog växer med 10 000 låtar per dag är detta ett ständigt pågående arbete, men högt prioriterat av oss."