Google anklagar Oracle för tjuvhålla på handlingar som är relevanta för patenttvisten mellan företagen. Oracle har trots löften om motsaten varken presenterat webbsidor om Javapatent eller om operativsystemet Android, exempelvis från Oracles dotterbolag Sun.

"Många av dessa webbsidor är högst relevanta, då de innehåller marknadsrelaterad och teknisk information om Oracles Java-produkter som påstås stöda patent och upphovsrätter, uppger Google i en inlaga under fredagen till en distriktsdomstol i norra Kalifornien, enligt IDG News.

Efter stämningen mot Google lade Oracle fram dokument från bland annat olika webbsajter, där stora delar av filerna visade sig vara skadade. Varken Google eller Oracle kunde därför komma åt materialet, uppger Google.

Trots att Oracle säger sig ha arbetat med att reparera och ta fram materialet från webbsajten Sun.com har något material inte presenterats. Det är framför allt alarmerande, anser Google, då webbsajten Sun.com inte finns längre och och då många av de nyckeldokument som Google hade identifierat i rättstvisten, inte längre finns tillgängliga.

Bland annat ska höga chefer på Sun ha hyllat Android och kallat det "positivt för Java", vilket bland annat tidigare Sun-chefen Jonathan Schwartz ska ha skrivit i ett blogginlägg i från 2007, som har försvunnit. 

Oracle har lovat göra sidorna från webbsajten Sun.com tillgängliga innan den 15 augusti. Men enligt Google kan det behövas en domstolsorder eftersom att Oracle tar så lång tid på sig. Oracle kontrar med att företaget har lagt ned både tid och ansträngningar på att få fram webbsajten i användbar form.

– Det vet Google om, tillade Oracle, som anser att det inte borde föreligga någon tvist om materialet.

Fakta

Oracle stämde Google i augusti 2010, för att bland annat ha brutit mot sju Java-patent i mobiloperativsystemet Android. Till en början ansåg Oracle att Google var skyldigt Oracle mellan 1,4 miljarder dollar och 6,1 miljarder dollar. Men domaren i målet, William Alsup, har beordrat Oracle att sänka sina skadeståndskrav.