Googles projekt stötte på patrull i förra veckan, när den självgående bilen blev inblandad i en olycka. Bilen är konstruerad för att vara helt självgående. Enligt IDG News kördes bilen i manuellt läge när den krockade utanför Googles kontor i Mountain View i Kalifornien. Ingen person ska ha skadats.

"Vi är bedrövade över att en förare från Google nyligen orsakade en mindre olycka, men är glada över att ingen blev skadad", skriver en talesperson för Google i ett mejl.

På bloggen Jalopnik postades en bild av vad som uppges vara Googles första krasch med en självstyrande bil. I höstas 2010 aviserade Google sina nya verktyg för att göra bilar självstyrande.

Företaget aviserade samtidigt att den självgående bilen lyckats köra 140 000 miles, motsvarande cirka 8 700 mil. Bilen hämtar in information via videokameror, sensorer och lasermätare för att hålla koll på vad som befinner sig runt den. Bilen uppdateras även fortlöpande med trafikinformation. Med hjälp av kartteknik kan den navigera på vägarna.

Google bedyrar bilen har tränats till att bli en "säker förare", under sina övningsmanövrer på vägarna. Flera delstater, bland annat Nevada, är på väg att lagstifta för att få fram trafikregler för självstyrande bilar.