Apple, som är noterat på Nasdaq, rankades under tisdagen som världens största börsföretag, innan företaget återigen pressades ned av Exxon. Under tisdagen lyfte Apple 6,1 procent till ett börsvärde på 347,3 miljarder dollar. Apple slutade dagen med ett börsvärde på 346,7 miljarder dollar, en ökning med 5,9 procent, medan Exxon ökade 2,1 procent till ett börsvärde på 348,3 miljarder dollar, uppger nyhetstjänsten Bloomberg.

Apple lär hota Exxon fler gånger eftersom Apples aktiekurs i år har ökat mer än 14 procent, som en följd av framgångarna för smarttelefoner och plattor. Samtidigt kämpar Exxon och de andra oljejättarna i motvind till följd av bland annat sjunkande oljepriser.

Enligt Bloomberg speglar ökningen den utveckling som Apple har genomgått – från att vara en av många aktörer på persondatormarknaden, till att sälja allt från smarttelefoner till digital musik.

Även andra teknikföretag, däribland Intel, IBM, Dell, Microsoft och Hewlett-Packard, gjorde starkt ifrån sig på börsen. Att teknikföretagen hade rally var speciellt anmärkningsvärt, med tanke på osäkerheten på börsen efter att börskaoset kring skuldkriserna i USA och Europa.