Från och med idag kan Deutsche Telekoms kunder lägga reservationer på generationens Iphone. Namnet är än så länge oklart, men i folkmun går Apples nya smarttelefon under namnet Iphone 5. Enligt Bloomberg har en talesman för den telekomjätten bekräftat att den som vill köpa Iphone 5 kan sätta upp sig på en lista, samtidigt som företaget väntar sig en gigantisk efterfrågan efter Apples nya smarttelefon.

Ännu har varken exakt namn eller lanseringsdatum aviserats, men kunder som reserverar en Iphone får en biljett som ger förtur att köpa telefonen. Enligt IDG News kommer Iphone 5, eller vad det exakta namnet blir, på gång att lanseras tidigt i oktober, åtminstone i USA. Där har också dokument från återförsäljarkedjan Best Buy börjat läckt ut, enligt Boy Genius Report.

I dokumenten antyds att lanseringen ska ske första veckan i oktober, med Sprint som en av de första operatörerna. Samtidigt framkommer från den japanska teknikbloggen Macotakara att Apples kinesiska partner, däribland Foxconn och Pegatron, har börjat montera de nya smarttelefonerna. Dessa ska dock inte ha börjat slutförpackas, eftersom Apples nya version av mobiloperativsystemet IOS inte är klart att ladda ned i de nya maskinerna.

Apple ska också ha börjat utbilda personalen i sina butiker på den kommande smarttelefonen. Operatören Sprint bekräftar att företaget ska hålla en presskonferens den 7 oktober, men lägger locket på kring exakt vad som ska lanseras då. Samtidigt lägger företaget munkavle på de anställda i all som har med Iphone att göra.