Du har varit den drivande kraften bakom att Valtech arrangerar Code Retreat i Stockholm på lördag. Vad är det för något?

– Det är en heldag som deltagarna ägnar åt att bli bättre på att skriva programkod. Tanken är att kunna öva i en miljö med mindre press än den vanliga arbetsplatsen.

Hur fungerar det?

– Deltagarna arbetar parvis med att lösa ett problem. Man kör sex, sju iterationer på 45 minuter, varje gång tillsammans med en ny partner. När man har diskuterat lösningen som skapats under en iteration slänger man koden och börjar om från början i nästa iteration.

Hur utvärderar man resultatet av en iteration?

– En ledare, så kallad facilitator, kommer att hålla i en diskussion mellan iterationerna. Hon kan även välja att formulera nya regler till iterationer, till exempel att man bara får ha max fyra kodrader i en metod.

Hur många kommer och vad kostar det?

– Det är fullbokat, 40 personer kommer och det finns en kölista för reserver. Det är gratis, Valtech står för lokal och mat. Det blir inte pizza till lunch, vi tycker att man är värd något bättre om man ägnar en hel lördag åt att skriva programkod.

Ska du vara med själv? Är det många jobbarkompisar från Valtech som ska vara med?

– Ja absolut, det ska bli jättekul. Det blir fem sex deltagare från Valtech.

Kommer deltagarna att programmera i något särskilt språk?

– Man kan välja vilket språk man vill, men det gäller ju att båda i ett par behärskar språket.