McAfee sänker systemskyddet under operativssytemsnivån. Enligt McAfee riktar den nya typen av skadlig kod in sig här, för undvika att bli upptäckta av traditionella antivirus- och säkerhetslösningar. Produktpaketet kallas Deepsafe och de fösta delarna ska vara klara senare under 2011.

McAfee-direktören Todd Gebhart tar till riktigt stora ord för att beskriva Deepsafe: "Det här är en av de största innovationerna i it-säkerhetsbranschens historia."

Säkerhetsfunktionerna utnyttjar komponenter i hårdvaran på Intels processorer och ska kunna ge skydd i realtid.

– I ett läge där attackerna sker med allt mer sofistikerade metoder krävs det ett nytänkande där man lägger skyddsmekanismerna på en djupare nivå, säger Raj Samani, McAfees teknikchef i Europa.

Efter Intels köp av McAfee förra sommaren öppnades möjligheten att förstärka säkerheten i Intels teknikniska plattformar Vtx och Vpro som stöder central administration av datorer som bygger på Intels Coreprocessorer.

Fredrik Klasén, säkerhetsexpert på F-Secure, säger att tekniker av detta slag är något som man länge pratat om i antivirusbranschen.

– Problemen har varit kända i flera år men om och när F-Secure hoppar på detta tåg kan jag inte säga. Det går inte ens att säga om McAfee gör verklighet av det nu eller om man endast offentliggör sina planer och forskning på området, säger Fredrik Klasén.

Till CS säger McAfees Raj Samani att man inte ska behöva vänta längre än till den 18 oktober för att se frukterna av den nya satsningen.

– Under den konferens som vi arrangerar i Las Vegas kommer vi att presentera de första produkterna som bygger på Deepsafe, lovar Raj Samani.