Under torsdagen gav Mastercard en förhandsvisning i USA på vad som väntar inom mobila betalningar. Mastercard uppger att betalningar med Google Wallet, för mobila betalningar, inom bara några veckor kommer att lanseras kommersiellt.

Google Wallet, som aviserades i maj, låter mobila användare betala för köp i exempelvis butiker genom att dra sina mobiler framför betalterminaler. Till en början ska Google Wallet fungera enbart på Samsungs telefon Nexus S på Sprints nätverk, skriver IDG News. Nexus S är en av de telefoner som har nfc, närfältskommmunikation på ett inbäddat chips, vilket gör det möjligt att överföra betalningar.

Google Wallet ska fungerar på Paypass-terminaler, som finns i uppemot 150 000 amerikanska butiker, varav vissa behöver uppgraderas för att kunna köra de nya applikationerna. Fram till nu har Paypassterminaler fungerat ihop med närfältchips i kort med hjälp av instickskort i mobilerna. Men genom att chipsen kan bäddas in direkt i mobiltelefonerna så blir hanteringen enklare säkrare för användarna.

Ett antal USA-kedjor, däribland Macys, Walgreens, Bloomingdales och Toys R Us har tecknat avtal om att använda Google Wallet.