Enligt New York Times lanseras nya Iphone 5 inom några veckor. Uppgiftslämnaren uppges vara en anställd på Apple som vill inte bli namngiven. Enligt tidningen blir Iphone 5 annorlunda än föregångaren, den ska till exempel ha en dubbelkärning A5-processor. Tidigare i år avslöjade också Sonys vd Howard Stringer att nästa Iphone innehåller en kamera på åtta megapixel från Sony. Iphone 4 har en kamera på fem megapixel. Större skärm och en rundare form är ytterligare några av nyheterna.

På gång är även bättre stöd för mobila betalningar, oklart dock i vilken form. Ett nytt chips är på gång från Qualcomm med stöd för nfc, närfältskommunikation, en teknik som gör det möjligt för användare att bara dra telefonen framför en terminal för att betala.

I dagsläget arbetar Google och Microsoft med stöd för mobila betalningar. Bland annat pågår ett nära samarbete kring nfc mellan Google och Mastercard. Sannolikt kopplas Apples stöd för mobila betalningar till Apple-kundernas Ituneskonton, där 200 miljoner Apple-kunder sägs ha registrerat kreditkortsinformation i Itunes.

Samtidigt kommer uppgifter om Iphone-tillverkningen inte håller tidsramarna, eftersom den runda designen sätter käppar i hjulet. Enligt uppgifter till 9to5Mac har minst en underleverantör problem att montera Iphone 5. Apple uppges även ha två nya modeller Iphone-modeller på gång, en Iphone 4-liknande telefon och en variant av Iphone 5.

Apples mål är att ha 10 miljoner enheter leveransklara vid lanseringen, som uppges vara spikad till den 7 oktober. Det senare har inte officiellt bekräftats av Apple.