Samsung planerar att utvidga konflikten med Apple till Iphone 5.

Apples kommande smarttelefon Iphone 5 riskerar efter lanseringen att hamna mitt i den juridiska korselden mellan Samsung och Apple. Enligt tidningen Korea Times avser Samsung Electronics att ansöka om ett försäljningsstopp i hemlandet Sydkorea. Företaget hotar nu även med att försöka stoppa Iphone 5 i Europa.

Stämningen sägs vara en hämnd för att Samsung har stämts av Apple i ett antal patenttvister. Senast har företagen trappat upp sina patenttvister i Storbritannien, Frankrike och Australien och domstolstvister mellan de två pågår nu i 23 länder.

Startskottet för tvisten var när Apple stämde Samsung för att plattan Galaxy Tab 10.1 inkräktade på flera patent avseende bland annat design.

Så länge Apple inte ett slutar använda ett antal mobila telekomfunktioner förblir det omöjligt för dem att sälja sina produkter med I-varumärket, ryter Samsungs företrädare.

– Vi avser att driva en hård linje mot Apple under de pågående juridiska tvisterna, säger högt uppsatt chef på Samsung, till Korea Times.

Samsung har överklagat en tysk domstols beslut att stoppa försäljningen av Galaxy i ett antal europeiska länder och stämde nyligen Apple i Australien.