Bland dussinet trender som vi slår fast i dagens tidning vill jag fokusera på dem som jag tror blir avgörande för dig som tar beslut om hur it-budgeten ska användas.

It-konjunkturen verkar, ta i trä, vara stabil. Om inte Grekland sjunker ner i Egeiska havet och amerikanska skattehatande högerfundamentalister besegrar Obama kan vi förvänta oss en svagare tillväxt än vi trodde tidigare utan att det slutar i katastrof.

De indiska konsultjättarna är här för att stanna – och de kommer att konkurrera ut en hel del av de svenska outsourcing- och konsultbolagen. Tidigare tveksamheter om kvalitet, leveranssäkerhet och språkförbistring är nu helt ute. Indiska konsulter är minst lika bra som – och i vissa fall bättre än – de svenska kollegerna, och fortfarande billigare.

Den årliga kundnöjdhetsundersökningen från KPMG visade för andra året i rad att indierna har de nöjdaste kunderna.

Bring your own-trenden är starkare än någonsin. Vi accepterar helt enkelt inte att vara utan de smartaste, roligaste och effektivaste prylarna på jobbet. Erbjuder företaget inte det så tar vi med dem själva. En Ipad är så pass billig, kul och lätt att den slinker med i väskan och tas upp på kontoret.

It-avdelningen har svårt att stå emot när vd:n själv kräver att få använda sin Iphone på jobbet. Här måste it-avdelningen hitta en good enough-nivå där prylarna inte gör livet helt outhärdligt för it-avdelningen.

Har vi då rätt? Ja, i förra årets trendbibel hade vi i alla fall 2,5 rätt av 3 när (se sista sidan i del 2) det gällde huvudtrenderna. Det hoppas jag vi slår i år.

Jag hoppas är att den här tidningen hjälper dig att fatta rätt beslut kring nästa it-budget.

Jörgen Lindqvist, chefredaktör, Computer Sweden