Tumblr som erbjuder en plattform för så kallade mikrobloggar har lockat till sig ytterligare en stor investering. Investeringen kommer efter att tjänsten upplevt snabb tillväxt under det senaste året.

Nyinvesteringen leddes av Greylock Partners och Insight Venture Partners som tillsammans en rad mindre investmentföretag har skjutit in 85 miljoner dollar, drygt en halv miljard kronor, i Tumblr.

Tumblr låter användarna enkelt skapa en så kallad mikroblogg som kan användas för att enkelt dela med sig av text, bilder och filmer via både webbläsare, e-post och mobila enheter.

– Endast i år har vi växt från två miljarder sidvisningar till 13 miljarder sidvisningar per månad, och vi haft en fenomenal tillväxt internationellt. Antalet sidvisningar på mobila enheter har ökat 17 gånger i år, och våra användare skapar 40 miljoner nya inlägg per dag, säger Tumblrs vd, David Karp.

Tumblr beskrivs ofta som en enklare variant av den populära bloggplattformen Wordpress. Wordpress används av mer än 59 miljoner bloggar världen över, varav hälften körs på företagets webbhotell, wordpress.com.

David Karp uppger att Tumblr nu driver 30 miljoner bloggar på tjänsten. Nyinvesteringen kommer att användas för att utveckla tjänsten ytterligare.

Den snabba tillväxten för Tumblr var ett av de största skälen till att Greylock Partners gick in och investerade i företaget.

– Under det senaste året har Tumblr popularitet exploderat. Det verkar som om nästan allting som är av intresse på webben publiceras på någons Tumblr-blogg, säger John Lilly på Greylock Partners.

Insight Venture Partners som tidigare investerat i bland annat Twitter och Flipboard är mycket positiva till Tumblrs utveckling.

– Tumblr är ett företag som håller på att ändra det sociala landskapet världen över. Vi är mycket glada över att vara en del av företagets framtid, säger Deven Parekh på Insight Venture Partners.

IDG News