Apple avböjde Samsungs erbjudande att ta bort vissa funktioner från sin smarttelefon Galaxy Tab 10.1, i en pågående rättstvist i Australien.
Genom att försöka hitta en kompromiss med Apple ville Samsung skapa möjligheter att lansera sin nya telefon i på den australiska marknaden, en av fler än 20 marknader där rättstvisten pågår.

Striden mellan företagen gäller 10 patent, bland annat avseende funktioner för at stoppa felaktig nedladdning av appar i smarttelefoner.
Samsung var berett att skjuta upp lanseringen av telefonen tills frågan om Galaxy Tab 10.1 inkräktar på Apples patent hade lösts i en uppgörelse. Samsung hoppades därmed att föregripa en kommande dom, genom att istället få till stånd en överenskommelse med Apple.

Apple valde dock att nobba fredstrevaren och låta domstolen i Sydney avgöra. Samsung hoppas nu att en dom ska falla inom två veckor, så att företaget kan lansera telefonen innan julhandeln. Sker inte det, så är företaget berett att låta striden med Apple dra ut på tiden.

Som svar på Apples tidigare stämningar, har Samsung gått till juridiska motattacker, med bland annat anklagelser om patentintrång mot Apple. Den koreanska elektronikjätten planerar även att gå till offensiv mot den nya Iphoneluren, som lanserades under tisdagen.