Intrången har riktats mot både små och stora sajter, från en undersajt på Eslövs kommuns webbplats till släktforskningssidan genealogi.se. Överallt har användardatabasen kopierats och lagts ut på nätet, rapportar Aftonbladet.

Filen som lades ut innehåller bland annat krypterade lösenord, så kallade lösenordshashar.

Därmed är intrånget som uppmärksammades under tisdagen betydligt mer omfattande än vad som tidigare har varit känt. Trots att sajterna hackades för veckor - eller i vissa fall månader - sedan var det först då som någon började använda sig av uppgifterna. Via Twitterkontot som tillhör den tidigare SD-riksdagsledamoten William Petzäll spreds lösenordshashar till flera framstående journalisters e-postkonton. Men även hans konto visade sig snart vara hackat.

Flera av lösenordslistorna ska ha funnits på nätet sedan augusti.

Antalet konton gör intrånget till ett av de största i Sverige. I januari 2008 hackades communityt Bilddagboken. Då kom 235 000 konton i fel händer. Då, precis som nu, visade det sig snart att många användare valt samma lösenord på flera ställen, vilket gjorde det mycket enkelt för angripare att ta sig in på till exempel e-postkonton med hjälp av de läckta listorna.