Hackarhärvan kring Bloggtoppen och flera framstående journalisters e-postkonton växer. På onsdagsmorgonen rapporterade Aftonbladet att ytterligare 57 sajter och totalt 180 000 konton läckt tidigare i år.

Nu måste den siffran justeras upp. Rejält.

På tisdagskvällen publicerades vad som uppges vara lösenordsdatabasen från sajten Gratisbio.se. Den innehåller e-postadresser och helt okrypterade lösenord för nästan 211 000 användare. Bland dem flera politiker och journalister vid till exempel SVT och Sveriges Radio.

CS har varit i kontakt med personer vars lösenord har lagts ut. De bekräftar att lösenorden stämmer. En av personerna är säker på att det läckta lösenordet valdes på just Gratisbio.se.

Att Gratisbio.se hackats blev känt redan i somras, då sajtens ägare gick ut med ett meddelande till användarna. Men inte förrän nu har själva databasen dykt upp.

Länken till den kopierade databasen dök upp på Twitter, tillsammans med ett kort meddelande:

"Det kändes som att det var dags nu", skriver personen bakom Twitternamnet – ett tydligt tecken på att publiceringen initierats av den senaste tidens uppmärksamhet kring hackade konton.

CS har sökt företaget som står bakom Gratisbio.se utan framgång.