B2G avslöjades i juli och beskrivs som ett mobiloperativsystem för att köra webbaserade applikationer. Det bygger delvis på Android. Operativsystemet är tänkt att lösa ett av mobilbranschens största problem – att utvecklarna måste anpassa alla sina appar specifikt till alla operativsystem. Det blir både dyrt och krångligt och skapar problem med många parallella utvecklingsprojekt.

Utvecklingsprojektet har nått dithän att Mozilla redan under det här kvartalet börjar testa operativsystemet med mobiltelefoner. Mozilla räknar med att släppa ett antal demonstrationsvideor under första kvartalet nästa år och innan juni 2012 ska operativsystemet ha antagit produktform.

I slutet av året hoppas Mozilla bland annat ha enklare funktioner klara i B2G, för hantering av kamera, meddelanden, telefoni och strömförsörjning. Första kvartalet nästa år ska mer sofistikerade och funktioner finnas färdiga, bland annat stöd för Bluetooth, usb-hantering och närfältskommunikation, liksom e-läsare, mediespelare och en webbläsare. Även en appbutik är planerad.

Mozilla vill inte svara på frågor om B2G, utan informationen om projektet har lagts ut på företagets hemsida. Där finns även bilder som visar hur B2G ska se ut. Förutom B2G utvecklar Mozilla även användargränssnitt för mobiloperativsystemet, som till det yttre har stora likheter med gränssnitten hos Iphone och Android.