Haveriet inträffade på måndagseftermiddagen i samband med test av ett dieselsystem, som används för att generera reservström i samband med strömavbrott.

Men på måndagen gick någonting fel, och stora delar av webbhotellets utrustning blev utan elektricitet.

– Ett tekniskt problem uppstod och orsakade strömavbrott som slog ut vårt nätverk, säger Jonathan Sulo, marknadsansvarig på FS-Data.

En kund ifrågasatte via Twitter tidpunkten för testet, då det skedde en vardagseftermiddag. Enligt Jonathan Sulo rörde det sig om ett standardtest som hade utförts flera gånger tidigare utan problem. Nu ska rutinerna för testerna ses över.

– Felet upptäcktes och åtgärdades så snart som möjligt. Vi hade hela teknikerstyrkan på plats. Alla tjänster håller på att startas upp nu.

Det är ännu oklart om någon utrustning har tagit skada, något som ofta händer efter driftstörningar som orsakats av strömavbrott.

– Vi har inte konstaterat någon permanent skada. Men vi startar inte bara upp utrustning utan testar allting först, säger Jonathan Sulo.

Även företagets egen webbplats och ip-baserade telefonisystem slogs ut. FS-Data gjorde därför sitt bästa för att informera kunder via Facebook och Twitter.