I söndags drabbades Steams forum av en attack som la upp ett reklammeddelande för en sida vid namn Fkn0wned på forumet.

Snart stod det dock klart att hackarna inte bara fått åtkomst till forumet, utan även till en databas med känslig information.

Valve, företaget bakom Steam, stängde forumet och bad alla användare att byta sina lösenord. Snart kom en ursäkt upp, både på hemsidan och i själva spelplattformen, som förklarade situationen.

Där nämner företaget också att det ännu inte står klart om någon kontokortsinformation eller personlig data togs vid angreppet, enbart att även den informationen sparades i databasen.

Valve skrev att lösenorden var både hashade och saltade, och att kontokortsinformationen var krypterad.

Inte alla av spelplattformens 35 miljoner användare är påverkade, enligt Valve. Istället ska enbart användare av själva forumet vara i riskzonen.

Men än är inte undersökningen klar, och situationen är osäker. Hittills har bara ett fåtal stulna lösenord och användarnamn konstaterats.

Andra spelföretag har tidigare också hackats. För ungefär sju månader sedan drabbades Sony av en hackerattack mot sitt spelnätverk Playstation Network. Hackarna kom åt stora mängder känslig data, bland annat kontokortsuppgifter. Nätverket, med möjligheten att spela Playstation-spel online, var även nere under lång tid.