Att utveckla en box för Google TV var ”ett gigantiskt misstag”.

Så sade Logitechs vd Guerrino De Luca under ett analytikermöte nyligen, enligt Wall Street Journal. Logitech är fortfarande partner till Googles tv-satsning och har utvecklat en tv-box till projektet. Men när boxen var färdig var Googles mjukvara långt från klar. Logitech har förlorat flera miljoner dollar på projektet och drar sig därför ur samarbetet.

Google TV är en internetplattform för tv, baserad på operativsystemet Android. Projektet har hittills inte visat sig vara lyckosamt. En lansering i Europa var från början planerad till början av 2011. Det flyttades fram till slutet av året. Det senaste beskedet är att Google TV lanseras över hela Europa någon gång under början av nästa år.

Projektet sjösattes i oktober 2010 i USA och stötte omgående på patrull. Flera av de större tv-kanalerna blockerade sina videoströmmar från att sändas från sina videoströmmar till Google tv-enheter.

Logitech kommer inte utveckla fler tv-boxar för Googles tv-satsning. Nu jagar Google istället nya partners. LG har enligt medieuppgifter visat intresse och uppges lansera en Google TV under konsumentelektronikmässan CES i Las Vegas i januari.

Det återstår att se om LGs satsning blir framgångsrik. Sony är sedan tidigare samarbetspartner i projektet.

Google är inte det enda företaget som gör en tv-satsning. Även Apple uppges gå i samma tankar.