Runt halv sju i morse vaknade Patrik Lagerman av att fem poliser stormade in i hans lägenhet. Han äger internetleverantören och hostingföretaget Patrikweb, som har haft hand om tre av webbplatsen TTI:s servrar.

Tillslaget skedde samtidigt som ett tillslag mot en personerna bakom TTI i Borås, som greps för brott mot upphovsrätten.

Själv förstår dock inte Patrik Lagerman vad han har gjort för fel.

– Jag har mått bättre. Det är inte så kul att bli väckt av polisen i sitt eget hem, säger han.

Han låter påtagligt skärrad när CS pratar med honom i telefon. I flera timmar blev Patrik Lagerman förhörd på polisstationen i Växjö. Han släpptes senare, men är nu misstänkt för medhjälp till brott mot upphovsrätten.

Vet du om polisen har beslagtagit något?
– De tog tre servrar som tillhör TTI. Jag tror inte att de har tagit något från mitt hem, säger han.

Dagens tillslag fick sin upprinnelse den 21 december förra året. Då fick Patrik Lagerman ett samtal från Antipiratbyrån. Personen han pratade med ställde många frågor om kunden TTI och ville att Patrikweb skulle stänga av kunden.

– Jag sa att jag ville se ett domstolsbeslut för att stänga av kunden, säger Patrik Lagerman.

Han säger själv att om han hade fått se ett domstolsbeslut mot TTI hade han stängt av företaget, men något sådant kom aldrig. Han hörde ingenting från Antipiratbyrån eller polisen på nästan ett år - förrän i morse då de fem polismännen tog sig in i hans lägenhet.

Nu planerar han att JO-anmäla åklagaren som fattade beslutet om tillslaget. Han vill även anmäla Antipiratbyrån för falsk tillvitelse, vilket innebär att någon inte sanningsenligt påstår att någon gjort något brottsligt.

Tror du att dina kunder blir oroliga efter det här?
– Kanske men jag vet inte vad de skulle reagera på i så fall. Det har inte påverkat några av våra övriga kunder. Dom beslagtog endast kundens tre servrar, säger han.