Säkerhetsföretaget Trend Micro genomför varje kvartal olika mätningar där man kontrollerar säkerheten i produkter från olika företag. Under förra kvartalet var det Microsoft som häcklades mest för bristande säkerhet men nu är det Google som hamnat överst på listan, följt av Oracle.

Trend Micros analytiker förklarar Googles topplacering med att webbläsaren Chrome börjat slå igenom ordentligt och att Google trappat upp takten på lanseringarna vilket bidragit till att produkterna inte hunnit testas lika noga som förut. Den trenden märktes redan under årets andra kvartal där Google låg på topplistans andra plats.

Oracles säkerhetsbekymmer förklarar man med att företagets köp av Sun 2009, här ingick även Java, bidragit till att Oracle har att handskas med en ostyrlig flora av produkter som det är svårt att ta ett samlat säkerhetgrepp på.

En nykomling på Trend Micros tio-i-topp-lista är Apple som nu ligger på fjärde plats till följd av en rad säkerhetsproblem som rör både IOS och kopplingar till andras produkter, exempelvis Adobes pdf-format.

Enligt Trend Micros Third Quarter Threat Report drabbades Google av 82 sårbarheter under årets tredje kvartal. För Oracle noteras 63, Microsoft 58, Apple 49, Adobe 42, IBM 39, Mozilla 39, Opera 36, HP 25 och Cisco 20.