Spekulationerna om en ny film- eller videotjänst drog igång redan när Spotify började med annonser i videoformat för mer än två år sedan. Nu väcks förhoppningarna till liv igen. Detta efter en inbjudan till en presskonferens där en ”ny inriktning” ska presenteras.

De senaste veckorna har Spotify fått det hett om öronen. Google har lanserat en musiktjänst. Nokia likaså. Och Apple gjorde det möjligt för användarna att strömma sin egen musik från Icloud.

Enligt Wall Street kan eventet i New York betyda stora nyheter. Dels för att grundaren Daniel Ek ska delta, något han sällan gör för mindre nyheter, och dels för att en eller två speciella gäster ska delta. Men det kan också betyda att Spotify lanserar en Ipad-app eller en mp3-butik i USA, något som redan finns i Europa.

Spotifys senaste stora lansering skedde tillsammans med Facebook. I september stod Daniel Ek på scen tillsammans med Facebooks vd Mark Zuckerberg och presenterade samarbetet mellan de två företagen, som gjorde Spotify till en mer integrerad del av den sociala nätverkssajten.

Klart är att spekulationerna går vilda på nätet. På onsdag nästa vecka får vi svaret.