Google fortsätter att rensa upp bland flera av företagets tjänster som inte lyckats speciellt bra. Bland de tjänster som kommer att gå samma öde till mötes som Google Buzz och Google Health hör Friend Connect, Knol, Search Timeline och Bookmarks Lists.

– Vi håller just nu på att stänga av flera tjänster som inte nått de framgångar vi hoppats på. Vissa av tjänsterna kommer istället att integreras i våra andra produkter, andra kommer att läggas ned helt, skriver Googles operative chef, Urs Hölzle i ett blogginlägg.

Friend Connect som är en av de mest uppmärksammade av de drabbade tjänsterna kommer att läggas ned den 1 mars. Friend Connect lanserades 2008 och låter användare logga in och kommentera på webbplatser som stödjer tjänsten.

Google uppmanar webbplatser som använder Friend Connect att istället skapa en sida med hjälp av Google+ Pages för att ersätta vissa av funktionerna. Bookmarks Lists som låter användarna att dela bokmärken med varandra kommer att läggas ned den 19 december.

Search Timeline som gör det möjligt att skapa en grafisk representation av historiska internetsökningar kommer istället att integreras med de båda tjänsterna Google Trends och Google Insights.

Knol som var tänkt att bli ett uppslagsverk likt Wikipedia kommer att läggas ned den 30 april. Webbplatsen kommer dock att vara åtkomlig fram till 1 oktober nästa år.

Tidigare i år meddelade Google att flera av företagets tjänster kommer att läggas ned. Några av de övriga tjänsterna som läggs ned är Google Buzz, Jaiku, Aardvark, Fast Flip, sidewiki, Image Labeler, Health och Powermeter.

IDG News