IDG Medlem
Här har vi samlat allt som gäller ditt medlemskap
Stäng
Eric Schmidt, Google
1/7 Googles styrelseordförande, Eric Schmidt, var väldigt kaxig på scenen när Android ställdes mot Iphone.

– Android kom före Iphone, sa han och menade att listan över fördelarna med Android kunde göras hur lång som helst.Google lanserade flera nya funktioner i Android 4.0, Ice Cream Sandwich. Bland annat ansiktsigenkänning, "face lock" för att låsa upp telefonen och en ny delningsfunktion, Android Beam, för att dela information som bilder och länkar mellan telefoner.
Robert Scoble och Dennis Crowley, Le Web
2/7 Foursquares vd och medgrundare Dennis Crowley (till höger? intervjuades av Robert Scoble bloggare och evangelist. De pratade bland annat om konkurrensen från andra aktörer. Totalt finns det nu uppåt 30 miljoner fysiska platser som skapats på Foursquare. Tjänsten har 50 procent av sin användarbas utanför USA och växer just nu snabbast i Sydostasien och Brasilien.
Loic Le Meur och Joanna Shields, Le Web
3/7 Loic Le Meur, värd och grundare av Le Web, intervjuade Joanna Shields, marknads- och europachef för Facebook. Hon sa knappast något överraskade, men lanserade en kommande social plugin som kan placeras på bloggar eller sajter och där andra kan prenumerera på innehållet i sitt nyhetsflöde på Facebook,
4/7 Över 3000 personer från mer än 60 länder har kommit till Paris för att ta del av de senaste webbtrenderna på Le Web.
5/7 Becky Anderson, korrespondent och nyhetsankare på CNN, intervjuade chefen för musiktjänsten Deezer, Axel Dauchez. Han berättade att Deezer nu påbörjar en global lansering, men väljer att stå utanför USA.

– Det har varit för mycket fokus på musikmarknaden i USA de senaste åren. Vi vill vara den enda plattformen utanför USA, sa han.

Han styrkte sitt resonemang med siffror som visar att 10 procent av musikintresserade finns i USA, medan resterande 90 procent finns i resten av världen. Och att det nästa år kommer att finnas 900 miljoner smartphones utanför USA och 160 miljoner i USA.
Alexia Tsotsis och Kevin Systrom, Le Web
6/7 Kevin Systrom, vd och medgrundare för Instagram intervjuades av Techcrunch-skribenten Alexia Tsotsis. Han berättade om fotonätverket som vuxit snabbt och i dag har 14 miljoner användare. På frågan om hur de kan tjäna pengar sa han:

– Vi är bara i början av det vi kan göra för varumärken. Med våra möjligheter kommer det att bli att extremt intressant på Instagram, jämfört med till exempel textannonser.
Mike McCue, Le Web
7/7 Mike McCue, vd för Flipboard, berättade på Le Web att en av tio som har en Ipad också har Flipboard installerat.

Han lanserade även nya Flipboard för Iphone, med samma innovativa gränssnitt, där flöden från olika tjänster bygger innehållet för användaren.

Besöksadress: Magnus Ladulåsgatan 65 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00

Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från sajterna i vårt nätverk.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
Stäng