Bara dagen efter det blev klart att Canal Digital stoppade försäljningen av sin kabel-tv-verksamhet till Com Hem står det klart att det istället blir Telenor som gör förvärvet.

I ett uttalande till nyhetsbrevet Telekomnyheterna säger Telenors Sverige-vd Lars-Åke Norling att företaget har flera satsningar inom fasta nät och räknar in köpet av Canal Digitals kabel-tv-verksamhet som en viktig pusselbit där.

Totalt ingår cirka 220 000 kabel-tv och iptv-kunder i förvärvet. Canal Digital berättar nu att man ska fokusera på andra delar av verksamheten, och helt gå över till satellitverksamhet i norden.

– Vi kan nu fortsätta utvecklingen av vår verksamhet som en renodlad paraboloperatör i linje med vår nordiska strategi, säger Mats Almgren, VD Canal Digital Sverige.

CS rapporterade igår att affären mellan Com Hem och Canal Digital inte gick igenom efter att Konkurrensverket gått till tingsrätten för att hindra affären. Då valde Canal Digital att inte gå vidare med köpet.

Canal Digital är Sveriges tredje största kabel-tvoperatör, och vid ett köp skulle Com hems marknadsandel ha ökat från 60 till 68 procent.