Krisen bland småföretagen beror på Ericsson, klagar en läsare. Ericsson likviderar personal samtidigt som företaget dammsuger kapitalmarknaden på likviditet, klagar han, så det finns inte tre korvören kvar till de där småföretagen som de som har blivit likviderade förväntas starta, klagar han.

Telia har också problem.

I ett pressmeddelande står det att Telia har ”öppnat en chattfunktion” i telefonnätet. Man kan ”diskutera aktuella ämnen” i telefon, står det, ”bland annat utvalda tv-program”, står det.

So what else is new, som de brukar säga i tv. Eileen har ”diskuterat aktuella ämnen” i telefon i åratal, ända sedan 1900-talet, för att uttrycka det taktfullt. Understundom med uppehåll för nattvila.

Och ”utvalda tv-program”? Vem väljer ut dem? En kommitté? Vad får man diskutera? ”Anslagstavlan”? Vad händer om man diskuterar extrakurrikulära tv-program? Sitter ”Farsor på lur” och tjuvlyssnar? Bryts samtalet om någon nämner TV 1000:s nattsändningar?

Tacka vet jag Flashback Hotline. Där får man prata ”i realtid” om vilka ämnen som helst. Det är ju bra, men om man nu inte vill prata i realtid, vad ska man då ta sig till?

Det är kris överallt. Mässan Internet World i New York har 126 utställare, inte 700 som förr om åren, och det är 15 000 besökare i stället för 40 000. William Esrey från Sprint skyller på Worldcom: ”Vi kunde inte förstå vad vi gjorde för fel eftersom vi inte fick fram samma siffror som Worldcom.” Worldcom fick i dagarna dela på Ig Nobelpriset för sin användning av ”imaginära tal” i bokföringen.

Och inget nytt om Helen Wellton. Faktum är att dotcomkraschen och telekomkraschen började samtidigt som annonserna med Helen Wellton försvann. Slutsatsen är uppenbar. Helen, kom tillbaka, allt är förlåtet.

Förresten är hamnarna på USAs västkust fulla med ostuvade Barbiedockor. Det är en konsekvens av hamnarbetarstrejken, men inte den värsta. För om strejken fortsätter, hur ska Microsoft få ut Xbox till julhandeln?

Äntligen något som är tillräckligt angeläget för att Bush ska lägga krigsplanerna åt sidan.