Nuiteq med huvudkontor i Skellefteå har haft stora framgångar med sitt gränssnitt för fingerstyrning på allt från stora tv-paneler till små pekplattor. Företagets gränssnitt heter Snowflake Suite och påminner om den som används i Microsofts Surface, en skärm som främst används på konferensanläggningar och liknande. Bland de företag som tidigare erbjudit Snowflake ihop med sina produkter märks Fujitsu och nu testas tekniken även hos Lenovo.

Under företagets lansering av datorn Ideacentre A720 AIO PC på mässan CES i Las Vegas finns representanter från Nuiteq med för att visa hur tekniken fungerar på den här typen av produkter. Ideacentre A720 är en så kallat allt-i-ett-dator där datorn byggts in i skärmen och där man kan styra det mesta utan mus och tangentbord.

Nuiteqs vd Harry van der Veen säger att Lenovo tog kontakt med företaget inför mässan eftersom man ville visa upp ett annorlunda sätt att hantera styrningen av produkterna. Sedan är fråga om Lenovo framöver väljer att ha Snowflake Suite som förval eller om man ska erbjuda produkten som en tilläggstjänst.

– Jag skulle verkligen vilja besvara den frågan men är förhindrad av ett tystnadslöfte som vi fått avge till Lenovo. Före halvårsskiftet lovar jag dock att ge ett spännande besked i detta ämne, säger Harry van der Veen lite kryptiskt.

Ideacentre A720 AIO PC har en skärm på 27 tum och ska med en tjocklek på 24 millimeter vara bland de tunnaste modellerna i denna kategori. Den bygger på Intels senaste Core-processorer, har ett grafikkort från Nvidia och går att få med antingen en valig hårddisk på 1 TB eller en mindre flashbaserad disk. Produkten ska finnas tillgänglig före halvårsskiftet och är prissatt till 1 300 dollar (9 000 kronor exklusive moms).