– Det har skett en attack som bland annat drabbade routrarna till Tel Aviv-börsens webbsajt. Men börsens handelssystem fungerar i dagsläget normalt, säger Orna Goren, som är chef för börsens marknads- och kommunikationsenhet, till Reuters.

Såväl aktiehandeln som flygbolaget uppges fungera normalt, trots attackerna, skriver Reuters. Enligt israeliska media ska pro-palestinska hackare tidigare ha hotat att ta ned båda webbsidorna. Men har ingen tagit på sig ansvaret eller kunnat pekas ut som ansvarig för attackerna.

En hackare från Saudiarabien publicerade nyligen kreditkortsinformation från israeler i efter en gigantisk cyberattack.

Även flygbolaget El Als webbsajt kraschade efter attacken. Personalen fick fullt upp med att hantera problemen som följde. Vidare uppger El Al att flygbolaget har vidtagit åtgärder och att sajten är på väg att fungera normalt. I skrivande stund är stora delen av sajten tillgänglig. I ett uttalande uppger flygbolaget att man är medvetet om att det under de senaste två veckorna har ägt rum ett cyberkrig mot Israel.

Israel startade i början av januari en ny myndighet, med uppgift att bland annat identifiera, analysera och hantera cyberattacker. Enligt en av dess företrädare, Isaac Ben-Israel, håller landet på att ta flera steg mot att förstärka sitt cyberförsvar, men han säger ändå till Reuters att risken att drabbas av incidenter aldrig kan undvikas helt.