Kostnader
Går på ett ut

För företagstillämpningar räcker det inte med gratisversioner av applikationerna i Google Apps. Då kostar det. Desstuom tillkommer alltid kostnader för utbildning på nya grejer.

Funktionalitet
Bättre i Office 365

Program som Office, Sharepoint och Lync har utvecklats under en längre tid och har därmed fler funktioner, men Google lägger ständigt till nya funktioner i sina motsvarigheter.

Integration
Tungt vägande

Integrationen mellan Microsofts Office 365 har pågått i många år och har kommit längre än vad Google har hunnit med. Dessutom finns mängder av andra applikationer på Microsofts marknadsplats som enkelt kan pluggas in i Office 365. För Googles motsvarighet, App Engine for Business, är läget för tillfället oklart. CS rapporterade i höstas om fortsatta förseningar.

Service och support
Lokalt vinner över centralt

Brister i support är kanske det tyngsta skälet till att många företag är tveksamma till eller överger Googles molntjänster. Många upplever Googles support via nätet som alltför förenklad. Här kan Microsoft dra fördel av sitt nätverk av lokala partner, som nu i allt större utsträckning även omfattar Microsofts molnstrategi.

Övervakning
Stopp för tredje part

Många kunder till Google Apps gratisversioner upplever det som obehagligt, eller helt omöjligt, att Google till exempel loggar informationen som skickas med e-post.