Enligt nyhetsbyrån Reuters medger Symantec nu att hackare har brutit sig in i företagets nätverk och stulit källkoden till ett antal centrala program. Tidigare förnekade Symantec att dess nätverk hade hackats med några allvarliga konsekvenser som följd, men säkerhetsjätten medger nu att företagets nätverk hackades 2006, med stöld av av flera flaggskeppsprodukter som följd.

För två veckor sedan sade Symantecs talesman Cris Paden att hackare bara hade lyckats få tag i källkod till två gamla program. Intrånget ska enligt de tidigare uppgifterna ha gällt Symantec Endpoint Protection 11.0 och Symantec Antivirus 10.2, två säkerhetsprodukter som är mellan fem och sex år gamla. I samma veva uppgav Symantec att stölden inte var allvarlig.

Nu avslöjar Symantec att källkoden till betydligt fler och mer centrala program blivit stulen, däribland Norton Antivirus Corporate Edition, Norton Internet Security, Norton Utilities, Norton Go Back och PC Anywhere. Både Norton Internet Security och Norton Utilities är bland Symantecs viktigaste konsumentprodukter.

Hackaren Yama Tough, som ingår i gruppen Lords of Dharmaraja lade tidigare ut information om att källkod hade åtkommits, via en server som hanterades av indiska myndigheter. Yama Tough hotade att släppa mer än en gigabyte källkod avseende bland annat Norton Antivirus, utan meddela vilken version som avsågs. Men har gruppen backat och meddelar på Twitter att man inte avser att släppa koden till allmänheten. Under måndagen uppgav Yama Tough att han hade tillgång till PC Anywhere. Symantec har bekräftat Yama Toughs påståenden genom att säga till Reuters att användare av PC Anywhere löper en ökad risk som en följd av hackaraktiviteterna.