Lenovo rapporterar en omsättningsökning med 44 procent, till 8,4 miljarder dollar, under fjärde kvartalet som avslutades den 31 december. Vinsten ökade 54 procent till 153 miljoner dollar. Företaget ökade försäljningen av persondatorer med 37 procent, trots att pc-marknaden som helhet minskar.

Under fjärde kvartalet blev Lenovo världens näst största pc-leverantör efter HP och gick om Dell, som tog en tredjeplats, enligt analysföretag som Gartner och IDC. Enligt Lenovo så är en orsak till ökningen att företaget har stora framgångar i Kina, som i år förväntas bli världens största pc-marknad. På den kinesiska marknaden uppger sig Lenovo ha 35 procent av försäljningen.

Företaget har också ökat på snabbväxande marknader som Ryssland och Indien. Även på mogna marknader sker en ökning, där Lenovo ökade försäljningen med 67 procent, både i Västeuropa och USA under fjärde kvartalet, jämfört med motsvarande period i fjol. Även mobilförsäljningen ökar, där företaget uppger sig ha sålt 6,5 miljoner, varav de flesta uppges vara smarttelefoner.