Analytikerna hade räknat med att Groupon i sin första kvartalsrapport efter börsnoteringen i november skulle leverera vinst. Så blev det inte. När siffrorna presenterades i går kväll visar det sig att företaget gjorde en förlust på 37 miljoner dollar, trots att omsättningen mer än fördubblats - till 507 miljoner dollar.

En viktig orsak till förlusten är Groupons stora marknadsföringskostnader. Under fjärde kvartalet lade företaget 156 miljoner dollar på att få folk att hoppa på olika rabatterbjudanden. Groupons finanschef ville i ett konferenssamtal i natt dock hellre skylla på höga skatter i länder utanför USA och skatteregler knutna till företagets nya internationella högkvarter i Schweiz. Utan dessa skatter hade Groupon gjort en vinst på 15 miljoner dollar, sa finanschefen Jason Child, enligt Wall Street Journal.

Marknaden imponerades dock inte av resultatet och aktien sjönk med över 15 procent i eftermarknadshandeln. Groupons siffror har setts som viktiga för den kommande värderingen av Facebook när bolaget noteras senare i vår. Än så länge verkar ändå hajpen hålla i sig, i privathandeln med Facebookaktier värderas Facebook nu till över 100 miljarder dollar.