Den nya tjänsten kallas Content anywhere och är i första hand tänkt att användas hos bredbandleverantörer och operatörer som vill erbjuda sina kunder lagring som en webbaserad tjänst. I F-Secures tidigare utbud ingår tjänsten Online backup för säkerhetskopiering medan Content anywhere ska klara mer.

– Det blir lite upp till operatörerna hur de väljer att profilera tjänsten men tanken är att användarna skull kunna få all sin information på alla typer av enheter, alltså inte bara datorer utan även telefoner och pekplattor, säger Christer Spörndly som i december tillträdde tjänsten som ställföreträdande chef för F-Secures verksamhet i Sverige.

Tekniken bakom Content anywhere kallas Content cloud, något som F-Secure liknar vid en verktygslåda för operatörer som kan vidareutveckla nya tjänster. Som exempel på vad det skulle vara nämns videosändningar i realtid och hemmalarm med bilder och video.

Content anywhere har alltså funktioner inte bara för lagring av data utan även för att strömma video i realtid på nätet. Ännu återstår att se hur mycket tjänsten kommer att kosta för slutanvändarna men som jämförelse kan nämnas att F-Secures Online backup är prissatt till 50 euro per år, cirka 450 kronor.