Flattr sysslar med mikrobetalningar och har en tjänst som låter bloggägare, musiker och andra upphovsmän ta emot donationer på små belopp från användarna. Med investeringen, som rapporteras av nyhetsbyrån Rapidus, får Flattr en ny storägare i brittiske affärsängeln Federico Pirzio-Biroli. I investeringsrundan ingår även den brittiska fonden Passion Capital.

Trots att Flattr inte lyckats få affärerna att gå runt sedan lanseringen 2010 var det inte svårt att få tag i riskkapital, enligt vd:n Linus Olsson.

-- Vi är relativt ensamma med den här produkten och det har snarast handlat om att hitta rätt personer att jobba med, säger Linus Olsson till Rapidus.

-- Nu har vi växt till tio anställda och framöver kommer vi integrera Flattr i fler sociala tjänster likt SoundCloud som sprider innehåll på nätet.

Största ägaren i Flattr är bolaget Karbon Ventures Ltd. Vem som står bakom det bolaget är hemligt.

Peter Sunde som är Flattrs ansikte utåt fick nyligen sin dom i Pirate Bay-målet fastställd till åtta månaders fängelse och ett skadestånd på 46 miljoner kronor som han delar med de övriga fyra döma. Enligt Flattr ska domen inte påverka Peter Sundes roll i företaget.