Se Nokias nya lurar genom att klicka på pilen till höger.

Nokia släpper flera nyheter från Mobile world congress i Barcelona. Lumia 900 som lanserades i USA i januari kommer till resten av världen under året. Telefonen får dessutom ett syskon i Lumia 610, en lågprismodell som kommer få en lättare variant av Windows phone installerat.

Lumia 610 får en 800 MHz processor med 256 MB ram-minne. Den får en kamera med fem megapixlar. Telefonen kommer i fyra glansiga färger.

Nokia släpper dessutom en kameramobil, Pureview 808. Rent fysiskt sticker kameran ut en del del på baksidan. Telefonen är utrustad med en kamerasensor med hela 41 miljoner pixlar. Bilderna får dock inte så många pixlar i standardinställningen. Sensorn lägger ihop data från sju pixlar till en så bilderna får ungefär fem megapixlar. Telefonen kommer med en skärm på fyra tum och Symbian Belle.

Men det kommer mer, Nokia släpper också fler mobiler i sin Asha-serie. Modellerna heter 202, 203 och 302. Det är lågprismodeller med Symbian installerat.

De är del av Nokias strategi "Next billion". Nokia vill med de här nå nya marknader och målgrupper. Mellan 202 och 203 skiljer bara att den sista kan ha två simkort. De 302 är den första mobilen som inte är en smartphone som har stöd för mejl med Exchange. Den är utrustad med ett qwerty-tangentbord och kommer att finnas tillgänglig nu.