Yahoo säger att Facebook bryter mot flera av företagets patent som rör bland annat de tekniska mekanismerna bakom annonser, integritetsinställningar och nyhetsflödet, rapporterar Reuters.

Representanter från företagen träffades i måndags och samtalet rörde 10 av 20 patent som Yahoo har. Hur mycket pengar Yahoo vill ha är ännu okänt.

Yahoo skriver i ett mejluttalande att de inte är rädda för att ta Facebook till rättegång om det skulle behövas. Yahoo säger också att andra företag redan betalar licensavgifter för en del av teknikerna i fråga.
– Yahoo har ett ansvar mot ägare, anställda och andra intressenter att försvara sina immateriella rättigheter, skriver företaget, enligt Reuters.

En talesperson för Facebook säger att Yahoo kontaktade dem samtidigt som de ringde New York Times - som var första tidning att rapportera om kraven, så Facebook har därför inte haft möjlighet att utvärdera Yahoos patentkrav.

Ett patentkrig pågår redan mellan teknikjättar som Apple, Microsoft och Motorola. Om Yahoo faktiskt går vidare och stämmer Facebook riskerar ett liknande krig påbörjas bland de sociala medierna.