Raspberry Pi, den kreditkortsstora datorn, har nu börjat säljas genom två brittiska distributörer, antingen hos Premier Farnell eller RS Components Till en början är försäljningen begränsad till endast en dator per köpare och utbudet är begränsat, så det gäller att vara snabb för att få tag i en och suget efter den är stort. Både utvecklarnas och en av distributörernas hemsida har kraschat på grund av för hög trafik.

Den lilla datorn har under flera år utvecklats av en stiftelse i Storbritannien. Syftet är att it-studenter ska få en billig plattform att utveckla på som "ska göra det roligt utveckla igen".

Datorn finns i två varianter, en billigare, med bland annat en hdmi-port, och en dyrare. Den version som nu börjar säljas är den dyrare varianten, där det förutom allt i den billigare bland annat finns en nätverksanslutning och en extra usb-port.

Att kalla det en dyr variant är att ta i. Datorn har kallats världens billigaste dator i flera olika sammanhang och kostar cirka 250 kronor, men då kommer den utan någon låda eller minneskort, som behövs för att kunna starta ett operativsystem på datorn.