Tillslagen mot fem medlemmar ur grupperna Lulzsec och Anonymous gjordes efter att FBI fått hjälpt av Lulzsecs tidigare ledare Hector Monsegur, också kallad för Sabu. Han arresterades förra året och kunde se fram emot uppåt 124 år i fängelse för tolv fall av dataintrång. I ett försök att lindra sitt eget straff gick han med på att hjälpa FBI komma åt andra hackare.

Gripandena gjordes i Storbritannien, Irland och USA. Var och en av de fem gripna kan få maximalt 20 till 30 års fängelse om de döms.

Mindre än 24 timmar senare gick Anonymous till hämndattack. Under onsdagen hackades säkerhetsföretaget Panda Labs hemsida. Ett meddelande från Anonymous förklarade att attacken var hämnd för Pandas inblandning i tillslaget.

– De har hjälpt till att gripa 25 medlemmar från Anonymous i flera länder. De har aktivt deltagit i våra chattkanaler för att försöka få tag i ännu fler. Det här kan vara slutet för Lulzsec, men det är inte slutet för Anonymous, stod det i meddelandet.

Inloggningsuppgifter till flera anställda hos Panda lades också ut på den hackade sajten.

Precis före attacken på sajten hade Panda Labs tekniska direktör Luis Corron bloggat med titeln "Where is the Lulz now?" och applåderat tisdagens arresteringar.