1977 lanserade Commodore sin första pc, PET-serien. Den byggde på processorteknik utvecklad av MOS Technology, ett företag som Commodore förvärvat året innan. PET stod för Personal Electronic Transactor och på insidan fanns en processor på en megahertz och upp till 96 kilobyte. PET-datorerna blev främst populära inom utbildningsmarknaderna i USA och Kanada.
Kuriosa: Året innan PET-serien lanserades försökte Apples grundare Steve Jobs och Steve Wozniak sälja modellen Apple II till Commodore, men Tramiel tyckte att Jobs ville ha ett för högt pris för produkten.
2/9VIC 20, 1980–1985
VIC 20, lanserad tre år efter föregångaren, blev inte bara ett stort genombrott för Commodore, utan för hela pc-marknaden. VIC 20 blev den första datorn i alla kategorier att sälja i över en miljon exemplar. På insidan stoltserade den med en processor på 1,1 megahertz och upp till 64 kilobyte.
3/9MAX/Ultimax/VC 10, 1982–1982
En raritet som nu räknas som föregångaren till legendariska Commodore 64. MAX såldes främst på den Japanska marknaden, men manualen skvallrar om att den även var tänkt lanseras internationellt. Det är dock oklart om den någonsin såg ljuset utanför Japan. Till skillnad från efterförljaren Commodore 64 floppade MAX rejält försäljningsmässigt och lades snabbt ner.
4/9Commodore 64, 1982–1994
Commodore 64 blev företagets största succé någonsin och anses än i dag vara en av de mest sålda datorerna genom tiderna. När den lanserades hette de främsta konkurrenterna Apple II och Atari 400/800, men Commodore 64 lyckades snabbt ta över marknaden tack vare ett lågt pris jämfört med konkurrenterna och det faktum att man kunde köpa modellen i vanliga butiker istället för att behöva gå till en dedikerad eletronikhandel. Commodore 64 hade även fördelen att den kunde kopplas in i en vanlig tv lika enkelt som en datorskärm och grafikprestandan gjorde att den även konkurrerade med de dåvarande spelkonsolerna på marknaden. Som mest räknar man med att Commodore 64 hade en marknadsandel på 40 procent och genom åren har upp till 17 miljoner exemplar sålts.
5/9Commodore SX-64, 1984–1986
Efter succén med Commodore 64 försökte företaget rida på vågen av framgång genom att släppa flera olika varianter av den populära modellen. En av de mindre lyckade hette SX-64 och utmärker sig som den första bärbara datorn. Begreppet bärbar får kanske tas med en nypa salt. Besten vägde över tio kilo och kom med ett bärhandtag som dubblade som stöd så att man kunde se den inbyggda femtumsskärmen i något som optimistiskt skulle kunna liknas vid en ergonomisk sittställning. Två år efter lanseringen sortrerades den in bland en av företagets försäljningsfloppar och lades ner.
6/9Commodore 128, 1985–1989
Den naturliga efterträdaren till Commodore 64 lanserades tre år senare i form av Commodore 128. Likt föregångaren skvallrar namnet om att den hade 128 kilobyte ramminne under huven. Tidigare försök gjordes att upprepa succén med Commodore 64, men det var endast Commodore 128 som var bakåtkompatibel, både hårvarumässigt och mjukvarumässigt, med föregångaren. Något som både bidrog till att den såldes i ungefär fyra miljoner exemplar, men även till att den inte såldes i fler. Tack vare bakåtkompatibiliteten med den betydligt vanligare föregångaren var det inte många som såg någon anledning till att skriva program enbart för Commodore 128 och program som faktiskt utnyttjade de extra funktionerna i C128 är och förblir en raritet. Dessutom hade Commodore 64 blivit oerhört populär som spelkonsol, något som Commodore 128 inte förbättrade nämnvärt.
7/9Atari ST, 1985–1993
Jack Tramiel sade upp sig från Commodore 1984 och köpte så småningom upp Atari Computer från Warner. Första lanseringen blev Atari ST, som framförallt blev populär i kontorsmiljöer tack vare sin relativt högupplösta, monokroma skärm. ST var den första datorn med integrerat stöd för midi och blev därför även populär i musikkretsar.
8/9Atari XE-serien, 1985–1992
Blev Tramiels sista produktserie som använde den då åldrande 8-bitarstekniken. Bland annat försökte företaget konkurrera med Nintendos NES genom att släppa en spelkonsolvariant av XE, men utan någon större lycka och 1992 lade företaget officiellt ner allt stöd för 8-bitarsprodukterna.
9/9Atari Jaguar, 1993–1996
Spelkonsolen Jaguar blev det sista Atari släppte under ledning av Jack Tramiel. Konsolen hade hård konkurrens bland annat från Nintendos SNES och Sega Megadrive. De första speltitlarna som släpptes till Jaguar blev ingen succé hos kritikerna och försäljningen av konsolen uteblev. Efter floppen bestämde sig Tramiel för att gå i pension och sålde företaget till JTS 1996.