I femvåningshuset i Gamla Stan i Stockholm samsas flera startupföretag om ytan, Omnicloud, Go Enterprise, Young Entrepreneurs of Sweden, Originate och Hemsida 24. Inspirationen kommer från bland annat The Glint i USA. Ett hus där unga entreprenörer lever tillsammans, medan de jobbar på sina idéer som ska förändra världen.

– Det här är så långt i från ett kontorshotell man kan komma. Vi är ett gäng personer som jobbar mycket, tycker det är kul att jobba och som gillar våra kollegor eftersom vi valt dem själva, säger Per Jonsson, vd på Omnicloud.

De flesta arbetsplatserna är samlade tillsammans och så finns ett kök, mötesrum och några sovrum.
Allt började med att Rob Meadows från investeringsföretaget Originate Labs ville öppna kontor i Europa.

– Lisa Renander från Go Enterprises träffade Rob i Silicon Valley i USA och pitchade idén om att kollektiv för entreprenörer i Stockholm till honom. Han tänkte nog först på London och Berlin. Men Lisa övertalade honom och hjälpte till att ordna allt på plats här.

När de tre grundarna av Omnicloud hörde om idén blev de sålda direkt och flyttade in i februari i år.

– Det fungerar jättebra att bo så här. Vi har samlat personer som vill förändra världen genom sitt jobb och som är drivna och ambitiösa nog att försöka. Sådana människor är ofta roliga att umgås med också.