Efter Apples andra kvartalsrapport säger Canaccord Genuitys analytiker Michael Walkely att Apple släpper en Iphone med lte till hösten. Han tror dessutom att en tv från företaget är på väg. Inför nästa Iphonelansering förväntas Iphoneförsäljningen gå ner, rapporterar The Mac Observer.

"Även om våra kontroller indikerar att Iphoneförsäljningen kommer att gå ner före en Iphone 5-lansering, så tror vi att den väldigt starka internationella försäljningen av Iphone ger Apple ett bra utgångsläge för att få en väldigt stark försäljning av en Iphone med lte i december och framåt," säger Michael Walkey.

Det har pratats mycket om huruvida Apple har en egen tv på gång.

"Vi har gjort kontroller hos leverantörerna och vi har ökat förtroende för att Apple kommer lansera en minst 50 tum stor lcd-tv," säger Michael Walkey, som tror att produkten släpps före slutet av året.

Ryktesspridningen kring nästa version av Iphone har ökat. Rapporter säger att Apple använder materialet "Liquidmetal" i nästa Iphone och att den blir tunnare än sin föregångare.

Apples tv sägs få integration med Siri, den röststyrda assistenten, och Itunes. Möjligen får den också en inbyggd rörelsestyrd spelkonsol.

IDG News