Den svenskstartade betaltjänsten lanserades nyligen för användare i övriga Norden. Nu tar företaget nästa steg och startar ett pilotprogram för den brittiska marknaden. Tjänsten ska till en början finnas för ett mindre antal användare och därefter successivt öppnas för fler konsumenter och företagsanvändare.

– Sedan lanseringen i Sverige har vi blivit fullkomligt överrösta med förfrågningar från brittiska småföretagare som inte tar kort i dag. Vi är väldigt glada över att lansera Izettle på en av Europas största marknader, säger Jacob de Geer, vd på och grundare av Izettle, i ett uttalande.

Företaget säger sig ha cirka 50 000 användare och uppger att dess marknad ökar med ungefär tio procent per år. Storbritannien blir Izettles hittills största marknad.

Fakta

Sedan tidigare har företaget en del kopplingar till den brittiska marknaden. När företaget i november tog in 75 miljoner kronor i riskkapital, så stod bland annat den brittiska investeraren Charles Dunstone, som är grundare av Carphone Warehouse, bakom investeringen.